Malmö, Västra Hamnen och vårt hotell

Malmö är en världsstad förpackad som en liten stad; alla den mindre stadens fördelar med enkel transport, korta avstånd och en avslappnad känsla, men samtidigt världsstäders utbud av kultur, aktitektur, matutbud och upplevelser. Mitt i Malmö finns Västra Hamnen, och i Västra Hamnen finns The More Hotel Västra Hamnen, redo för dig att uppleva.

Lägenhetshotell med extra allt

Studio standard

Du bokar kanske för dig själv och familjen eller till en kollega, du kanske bokar för en natt, eller för en längre period. Oavsett är det viktigt för oss att The More Hotel Västra Hamnen både har boendet som passar dig och ger dig den service du behöver. För dig som inte känner till det svenska samhället kan exempelvis receptionens hjälp vara ovärderlig. Låt oss hjälpa dig lösa vardagens små bekymmer.

Vår filosofi

8F5A2045

En utmaning när man under en period inte är hemma, är … tja, just att man inte är hemma. The More Hotels signum är att kännas lite som ditt andra hem. Du är alltid varmt välkommen till The More Hotel Västra hamnen, ett lägenhetshotell som ska kännas hemma, men med en service som ger guldkant.

Detta är vi!

West harbor in Malmö, Sweden

Lugnt, men samtidigt stadspuls? Ja! The More Hotel Västra Hamnen har ett lugnt läge i Malmös modernaste område. Men du har samtidigt nära till allt staden erbjuder i form av kulturliv, matutbud, shopping och sport- och teaterupplevelser, och kommunikationer som lätt tar dig vidare, exempelvis till Köpenhamn. Du har till och med en långgrund sandstrand på promenadavstånd. Vad sägs om ett dopp innan frukost?

Känslan av The More Service

Vi gör det lilla extra. Här hittar du ett urval av tjänster, prova oss!

Reception

Vårt hjärta. Din vistelse ska bli så bra som möjligt, så är det bara.

Frukost

Varje morgon serveras vår frukostbuffé i restaurangen tillsammans med nybryggt kaffe.

Internet

På The More Hotel Västra Hamnen har du som gäst gratis wifi.

Parkering

Hotellet erbjuder parkerings platser vid förfrågan.

Relax & gym

Varför inte passa på att njuta av bastu eller ett träningspass?

Tvätt

Tvätta själv i vår tvättstuga eller lämna in till receptionen för kemtvätt.

Husdjur

Låt husdjuret följa med till extra kostnad. Boka i förväg så blir vi glada.

Från hav och ubåtar till kvalitetsboende

Innan Västra Hamnen fanns bara havet. Så växte dånet från arbetet på varvet högre och högre och havet vek undan när Kockums varv i Malmö byggdes ut. Hårt slit, noggrannhet och kvalitetsfokus från varvsarbetarna blandades med sin tids främsta ingenjörskonst; resultat blev den förstklassiga ubåten Svärdfisken som såg dagens ljus just när första världskriget brutit ut och som skulle älskas av sin besättning och användas nästan ända fram tills andra världskriget startade. Svärdfisken skulle följas av en lång rad ubåtar och fartyg, och det skulle sätta Malmö på kartan som en varvsstad i världsklass.

Men Malmö står aldrig still. I Malmö bor idag människor från 183 olika länder. Malmö är Sveriges tredje största stad, men det är den snabbast växande. Nära häften av invånarna är under 35 år. Varvet som en gång satte prägel på staden märks fortfarande tydligt i Västra hamnen, i Malmö och i malmöitens jordnära sätt att vara, men nu får du en världsstad i småstadsformat serverad för dig när du kommer hit. Mat och kultur från hela världen är samlat här för dig att ta del av.

Havet och stranden finns alltid närvarande mitt i stan, arkitekturen spänner från stadens äldsta gotiska byggnad från 1100-talet, till Västra Hamnens gnistrande strandpromenad, skatepark, badplatser, och överraskande variation av innovativa byggnader med Turning Torso som skyhögt exempel.

Staden har gått från varvets svett och ingenjörskonst till dagens kunskapsfokus vilket blivit en magnet för IT- och spelutvecklare internationellt. En smältdegel av hårt arbete, glädje och upplevelser.

I årtionden har Malmö bit för bit växt, både som upplevelse och rent fysiskt ut i Öresund när Västra Hamnen växte fram. Nu är Västra Hamnen och the More Hotel Västra Hamnen framtidens speglingar av det mångfacetterade Malmö; arkitektoniska pärlor där hav, stad och resten av världen är nära tillgängligt för dig. Hos oss bor du i vardagslyx i Västra Hamnens hjärta – precis vid stapelbäddsparken med dess anor från tiden när varvsarbetarna gjorde fartyg och ubåtar från Malmö till ett världskänt kvalitetsmärke.